Pak je cadeaus mooi in met deze tips!

De decembermaand staat altijd in het teken van familie, lekker eten en natuurlijk kerstcadeautjes. Deze laatste moeten natuurlijk wel mooi ingepakt worden, en dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Daarom geef ik je hier enkele tips om je cadeautjes eruit te laten springen onder de kerstboom!

1. Goed inpakpapier

Een cadeau mooi inpakken begint natuurlijk met goed inpakpapier. Dit papier mag niet te dun zijn, maar ook zeker niet te dik! Zoek dus inpakpapier uit tussen de 80 en 100 grams. Koop wat verschillende designs die mooi bij elkaar passen. Een tip zijn de inpakpapier sets met 3 verschillende ontwerpen die perfect bij elkaar passen!

cadeau inpakken

Inpakpapier set kerst € 3,95

2. Dubbelzijdig inpakpapier

Een hele makkelijke manier om je cadeautjes extra bijzonder te maken is te gaan voor dubbelzijdig inpakpapier. Dit papier heeft meestal aan 1 kant een print en aan 1 kant een effen kleur. Door de zijkanten schuin te vouwen en vast te plakken met lijm, creëer je een heel leuk effect.

Let er wel op dat het gevouwen gedeelte aan de bovenkant van het pakket zit en je het overige papier van de zijkant aan de onderkant vast plakt met (masking) tape.

ho-ho-ho-inpakpapier

Inpakpapier Hohoho v.a. € 1,50 | Metallic touw € 7,95

3. Extra leuk met versieringen!

Afhankelijk van het gekozen inpakpapier, kan je het cadeau nog extra versieren met bijvoorbeeld touw, lint of bijpassende masking tape. Let er wel op dat ook dit mooi bij elkaar past en je het niet te druk maakt. Heeft het inpakpapier al een drukke print, kies dan voor een subtiel lint en een effen kleur masking tape.

Speel ook met kleur, zwart/wit inpakpapier is bijvoorbeeld perfect te combineren met een mooi neon roze of metallic kleurig touw.

cadeauverpakking tips

Inpakpapier sterrenhemel € 1,50 | Metallic touw € 7,95

4. Makkelijk met zakjes

Heb je veel kleine cadeautjes in te pakken, of lukt het jou echt niet om iets mooi in te pakken? Maak dan gebruik van papieren zakjes. Ze zijn er in verschillende formaten en ideaal geschikt voor kleinere cadeautjes. Ook deze kan je nog extra leuk versieren met stickers, touw en masking tape!

papieren zakjes cadeau

5. Maak het persoonlijk

Met alle bovenstaande tips kan je al je cadeautjes prachtig inpakken! Maar denk er ook aan om het persoonlijk te maken. Bedenk welk inpakpapier bij welke persoon past en laat ook de versieringen aansluiten bij de smaak van de ontvanger. Wil je zelf nog een boodschap bij het cadeau voegen? Zoek dan een leuk klein kaartje of kadolabel uit en bevestig deze met touw aan het ingepakte cadeautje!

kerstkaartjes

Pattern kadokaartjes € 2,95 | Roze inpakpapier € 1,50

– – –

Artikel geschreven door Dreamkey Design

Dit artikel is geschreven door Nienke van Dreamkey Design, dé webwinkel voor al jouw favoriete stationery en natuurlijk inpakmateriaal! Je shopt alles via www.dreamkey.nl

Deel met je vrienden!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+

Decoraza