Gezond leven? Zorg voor een aangepaste keukeninrichting!

Calorieën berekenen als een wiskundige, door weer en wind gaan joggen, dure lightproducten kopen, …  Soms lijkt het een hele opgave om gezond te leven. Toch kan je vaak wonderen verrichten met enkele hele kleine, leuke aanpassingen. Gezond leven begint immers bij de inrichting van je keuken!

Laat gezond opvallen

Open kasten waarin je het snoepgoed direct ziet zitten, nodigen uit om ‘voor één keer’ te zondigen. Maak het jezelf gemakkelijk en steek het ongezonde voedsel ver weg. Trek liever de aandacht met een mooie fruitschaal met kleurrijke vruchten.

Gezond Leven Alessi Trinity Fruitschaal

Een echte zoetekauw heeft het natuurlijk moeilijk om aan al het lekkers in de keuken te weerstaan. Zelfs als het verstopt is. Ga daarom zelf aan de slag en voorzie de kast van enkele gezonde snacks! Geef vervolgens je creatie een ereplaatsje in de keuken door bijvoorbeeld voor een glazen bewaarbokaal te kiezen.

Gezond Leven Alessi Glazen Bokaal

Kies voor neutrale kleuren

Felle kleuren stimuleren je, zodat je iets te snel gaat eten. In een donkere keuken ben je dan weer geneigd om trager te eten, zodat te veel eet. Kies daarom voor neutrale kleuren in de keuken. Uiteraard kan je kiezen voor een accentkleur dat terugkeert in je keuken.

Gezond Leven Alessi Girotondo

Kies klein

Gezond Leven Alessi Tibidabo

Hoe groter je keukenaccessoires, hoe meer je eet. Kies dus voor iets kleinere borden en opscheplepels. Ook kleinere suikerpotjes met een doseerdop doen het erg goed.

Gezond Leven Zucchino Blauw

Gezond moet mooi zijn

Gezond Leven Juicy Salif Fruitpers

We laten ons maar al te graag leiden door onze zintuigen. Zorg er dan ook voor dat al wat gezond is er extra aantrekkelijk uitziet. Heb je al zin in een glaasje versgeperst sinaasappelsap?

Op zoek naar meer producten die gezond leven vergemakkelijken? Met de juiste keukenaccessoires krijg je dit zo voor elkaar!

Deel met je vrienden!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+

Decoraza