Interieurtrends 2016

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Of op zoek naar een beetje inspiratie om in de kerstvakantie wat bij te klussen? Wij zetten ter inspiratie alvast enkele interieurtrends voor 2016 op een rijtje!

Kleurtrends voor 2016

Waar koper in  2015 hét kleur bij uitstek was, wordt het kleur voor 2016 okergoud. Een warme kleur die zich gemakkelijk laat combineren met natuurlijke aardetinten en dus perfect past in de stijl van het landelijk wonen.  Ook de populaire zachte poederkleuren laten zich goed combineren met deze warme aardekleuren.

interieurtrends 2016

Naast deze zachte kleurrijke combinaties, wordt ook het combineren van licht en donker erg populair. Zo zien we heel wat zwart-witte of zelfs zwart-grijze interieurs opduiken, evenals verschillende donkerblauwe en donkergroene varianten. Witte en neutrale interieurs krijgen vaak hun karakter dankzij accessoires met een houten afwerking.

Marmer en hout

De trend om natuurlijk te wonen groeit steeds meer, wat zich weerspiegelt in Scandinavische interieurs en interieurdecoratie op basis van natuurlijke materialen als hout en marmer.

interieur 2016

Wat je zelf maakt, ziet er beter uit!

DIY komt de laatste jaren op allerlei manieren steeds meer in de verf te staan. In het interieur van 2016 uit dit zich in brei- en haakwerk. Dit zien we niet alleen terug in tapijten en kussens, maar nu ook in wandtapijten. Moderne wandtapijten die je eenvoudig zelf kan maken, geven neutrale interieurs hun eigenheid. Een budgetvriendelijke manier om helemaal in te zijn!

DIY 2016

Ontdek deze dekbedovertrek hier!

Vrolijke patronen

Drukke geometrische patronen doen het erg goed in de interieurs van 2016. Kies in neutrale interieurs voor kussens met een geometrische zwart-witprint, of durf voor de badkamervloer voor een tegel met ruitjes te kiezen. Deze vintage patronen zijn ideaal om een neutrale kamer tot leven te brengen! In  2016 gaan we resoluut voor strakke lijnen, ruitjes en veelhoeken als motief, zowel in accessoires als zelfs in muurbekleding. Bloemen en bolletjes zien we minder volgend jaar.

Roomblush behang 2016

Deel met je vrienden!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+

Decoraza